Probabil ca ati ajuns pe acest site pentru ca aveti nevoie de sustinere sau poate pentru ca cineva drag sau cunoscut are nevoie de suport. Poate v-ati intrebat ce inseamna sa vii la psiholog si ce implica acest proces. In primul rand, sa vii la psiholog este un act de incredere si de speranta – intr-un profesionist precum si in capacitatea dvs. de schimbare sau ameliorare, precum si de dorinta de mai bine, orice ar insemna acest “bine” pentru fiecare. Ma numesc Oana Georgescu si sunt psiholog clinician si psihoterapeut cu formare in psihoterapie psihanalitica si psihoterapia copilului si familiei. Informatiile cuprinse pe acest site au rolul de a clarifica anumite notiuni psihologice precum si de a prezenta serviciile pe care le pot oferi prin pregatirea mea profesionala.

Psihologia clinică este ştiinţa care studiază mecanismele psihologice implicate în sănătate şi boală, şi interfaţa lor cu mecanismele biologice/genetice. Aşadar, ea are două componente fundamentale. Prima componentă vizează investigarea mecanismelor psihologice implicate în

  • promovarea şi optimizarea sănătăţii şi
  • prevenirea patologiei.

A doua componentă vizează investigarea mecanismelor psihologice implicate în patologie.

Psihoterapia se referă la intervenţia psihologică prin care se modifică mecanismele psihologice implicate în sănătate şi boală; ea poate fi practicată de psihologi şi medici (psihiatri) după un program riguros de pregătire/formare într-o formă specifică de psihoterapie.

Psihoterapia psihanalitica sau psihodinamica se bazeaza pe teorii si practici izvorate din psihologia analitica si psihanaliza. Este reprezentata de procesul terapeutic prin care cei care apeleaza la ea isi inteleg si cunosc mai bine devenind mai constienti de viata lor interna si influenta acesteia asupra lumii si relatiilor trecute si prezente.